Image International

Алуминиумски профил

Алуминиумскиот профил е еден од најраспространетите форми. Значи, што е алуминиумски профил? Каде се претпочита?

Алуминиумскиот профил е еден од најраспространетите форми. Како алуминиумскиот профил е погоден за многу видови апликации со произведени канали и цевки, кои се неговите карактеристики?

ШТО Е АЛУМИНИУМ?

Алуминиумот е лесен, сребрен и отпорен на ‘рѓа метал со машинска карактеристика и е еден од најдобиените елементи во природата. Денес, таа го зазеде своето место како најважен елемент за производство на многу конструкции во областа на инженерството, како и во индустријата за железо и челик.

КОИ СЕ ОПШТИ СВОЈСТВА НА АЛУМИНИУМОТ?

Алуминиумот, кој се наоѓа во комбинација со боксит во природата, се формира како резултат на корозија на варовник и силикатни карпи преку интеракција со воздухот.

Бидејќи прочистениот алуминиум е материјал со ниска цврстина, тој може да се класифицира како природно тврд и термички обработен материјал кога ќе стане компонента со материјали со висока цврстина, растегливачки бидејќи не генерира искри.

ШТО Е АЛУМИНИУМСКИ ПРОФИЛ?

Алуминиумските профили се производи кои генерално се користат во градежната и автомобилската индустрија. Покрај тоа, може да се користи во апарати за домаќинство, архитектонски компоненти, огради и велосипеди. Може да има различни разлики во димензиите на фигурите за кои станува збор. Овие разлики може да се движат од милиметри до неколку метри во должина.

Структурните компоненти направени од алуминиум се незаменливи особено за воздушната индустрија. Наоѓа широка употреба во рекламната и градежната индустрија која бара леснотија и својства со висока јачина.

КАКО СЕ НАПРАВИ АЛУМИНИУМСКИ ПРОФИЛ?

Алуминиумскиот ингот добиен од рудникот за боксит најпрво се претвора во бит, а потоа се исцртува профилот. Профилите може да се обојат како што се користат сурови, или да подлежат на процес на елоксирање што ја прави површината да изгледа сјајна и декоративна.Овој процес се прави со потопување во кисела или алкална бања.

ЗОШТО СЕ ПРЕПОЧИТУВААТ АЛУМИНИУМСКИТЕ ПРОФИЛИ?

Алуминиумскиот профил е алуминиумска шипка која топло се топи и екструдира за да се добијат алуминиумски материјали со различни форми на пресек.

Најважниот фактор при изборот на алуминиумскиот профил е тоа што има сериска карактеристика за монтирање. Покрај оваа карактеристика, издржливоста и високите карактеристики на дизајнот се само неколку од причините зошто се претпочита алуминиумот.

  • Благодарение на каналите од алуминиумски профили со најидеални пресеци, овозможува лесно користење,
  • Тоа што е полесен од челичниот профил нуди голема погодност во процесите на испорака,
  • Има карактеристика на висока издржливост и се произведува со овие карактеристики.
  • Тој е дизајниран да се користи лесно во секоја област благодарение на неговите специјални канали,
  • Заштедува време и овозможува побрза инсталација.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

  • Тоа е мек и лесен метал.
  • Мат сребрена боја.
  • Неговата густина е околу една третина од онаа на челик или бакар.
  • Има многу супериорни својства на корозија.

Додатоци:

Агол, Рондо, пролет, завртка, фитил

Достапни формати

Рекламни профили; 25mm, 32mm, 45mm профили, елипсовидни профили, L профили, 12mm и 14mm профили на куќиште, профили за насочување….         

Поликарбонатни профили; Профилот H, U профилот, долниот и горниот капак профили се продаваат во должина од 6 метри. Ве молиме контактирајте со нашите претставници на клиенти за да ги дознаете деловите и деталите на профилот. 

Shopping Cart