Image International

Билборд (Blueback) Хартија

$1.00

ШТО Е БИЛБОРД (BLUEBACK) ХАРТИЈА?

Билборд (Blueback) хартија е специјална хартија наменета за машини за печатење на големи формати. Двете површини се обложени со хемикалии. Лесно се прилагодува на машините за дигитално печатење.

Прочитај повеќе информации ↓

ШТО Е БИЛБОРД (BLUEBACK) ХАРТИЈА?

Билборд (Blueback) хартија е специјална хартија наменета за машини за печатење на големи формати. Двете површини се обложени со хемикалии. Лесно се прилагодува на машините за дигитално печатење.

КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ БИЛБОРД (BLUEBACK) ХАРТИЈА?

Идеален за офсет и сито печатење, влажно и суво нанесување на билборди, може да се користи во сите апликации за постери, вклучително и на отворено.

Сината задна површина, одличната непроѕирност на влажно, високата цврстина на влажно и суво, одличната мазност, високиот степен на белина, одличната отпорност на временски услови и високата флексибилност во боите за печатење се дел од карактеристиките кои ја прават оваа хартија отпорна на временските услови најмалку 4 недели и отпорна на алкали.

КОИ СЕ КАРАКТЕРИСТИКИ НА БИЛБОРДОТ (BLUEBACK) ХАРТИЈАТА?

  • Висока отпорност на влажност
  • Висока отпорност на кинење
  • Висока непроѕирност

МОЖНИ НАЧИНИ НА ОБРАБОТКА

  • Сечење
  • Печатење
  • Лепење
  • Хефтање

КАДЕ НАОЃА ПРИМЕНА?

Билборди на отворено, автобуски постојки, постери за супермаркети се само дел од областите каде билборд хартијата наоѓа примена.

Благодарение на сината боја на задната страна се осигурува дека содржината на старите залепени постери не е видлива и совршено ја прикажува димензионалната рамнотежа. Обезбедува висока белина, непроѕирност со добро печатење, а хартијата со одличната отпорност на воздух и светлина, исто така, гарантира одлична адхезија на основата на билбордот.

ТЕХНИЧКА СПЕЦИФИКАЦИЈА
Тежина Ширина Висина
115gr 207cm 200m
120gr 210cm 200m
Shopping Cart