Image International

Екструдиран (PMAA) плексиглас

$1.00

Есктрудираниот ПМАА плексиглас е најбараниот и најпознатиот плексиглас на пазарот.

Во нашата понуда имаме голема избор на бои и дебелини:

Поли метил метакрилат (ПМАА) е транспарентна термопластика. Екструдираниот плексиглас е алтернатива на поликарбонатот кога не е потребна екстремна цврстина и висока термичка отпорност. Наоѓа честа употреба поради своите карактеристики, лесното ракување, обработка и природната отпорност на УВ зраци. Овој плексиглас пренесува до 92% од видливата светлина и дава рефлексија од околу 4% од секоја површина. Вредноста на замаглување е помала од 1% со што се добива одлична јасност. Плексигласот има половина од густината на стаклото, а сепак е 17 пати поцврст и има предност во полирањето. Есктрудираниот ПМАА плексиглас е најбараниот и најпознатиот плексиглас на пазарот.


ФЛЕКСИБИЛЕН – Едноставно се обликува и моделира.

ИЗДРЖЛИВ  -Отпорен на удари при долги временски периоди.

ВРЕМЕНСКИ – Издржлив на надворешни влијаниа подолго од многу други пластики.

ПРЕНОС НА СВЕТЛИНА – Највисока стапка на пренос на светлината кај термопластиките.


НОВО – Нудиме и огледален плексиглас, во сребрена и златна варијанта. Овие табли се полесни, побезбедни од стаклото и се поедноставни за обработка, сечење и монтирање. Токму поради тоа тие се идеални за употреба кај автомобилската индустрија, мебел, детски играчки, избработка на знаци и дисплеи.


Примена:

Рекламирање и Визуелни комуникации

 • Дисплеи POS/POP
 • Музејски куќишта
 • Изложби и саеми
 • Признанија и награди
 • Знаци

Архитектура и Градежништво

 • Аквариуми и структурни панели
 • Настрешници, профили на врати и прозорци
 • Осветлување
 • Прозорци за базени, нуркачки базени, јавни аквариуми
 • Транспарентни бариери
 • Цврсти површини
 • Звучни бариери

Автомобилство и Транспорт

 • Внатрешни и надворешни облоги
 • Каравански прозорци
 • Акрилни прозорци за бродови
 • Складирање
 • Ветробрански стакла

Ентериери и Домаќинства

 • Делови од уреди и предници на контролни панели
 • Мебел
 • Кујнски мијалници
 • Осветлување
 • Работни површини
Shopping Cart