Image International

Солид поликарбонат

$1.00

Солид поликарбонатот е комбинација на отпор и цврстина при удар и транспарентност. Токму поради тоа ниту еден друг материјал неможе да ги замени во безбедносните апликации, поликарбонат таблите се практично некршливи.

Солид поликарбонатот е комбинација на отпор и цврстина при удар и транспарентност. Токму поради тоа ниту еден друг материјал неможе да ги замени во безбедносните апликации, поликарбонат таблите се практично некршливи.

Се одликуваат со следните карактеристики:

 • Многу висока отпорност на удар
 • До 89 % трансмисија на светлина (во зависност од дебелината на таблите)
 • Bs1d0 Стандард за пожар (дебелина меѓу 4 и 6 mm)
 • Добри способности за термоформирање
 • Извонредна отпорност на временски услови
 • Едноставна избработка

Примена:

 • Бариери за авучна изолација на патишта и автопати, како и бучни јавни места како стадиони, спортски центри, арени, училишни дворови. (Специјално развиени и CE сертифицирани за примена кај бариерите за звучна изолација)
 • Безбедносни апликации како штитови за специјални безбедносни единици, заштитни очила, визири за шлемови.
 • Прозорци кај превозни средства (возови, автобуси, авиони, бродови и чамци итн.)
 • Транспарентни внатрешни апликации како прегради и соби
 • Градење на прозорци
 • Осветлување и електрични компоненти, уреди за осветлување
 • Позадинско осветлување и дисплеи, осветлени менија и вендинг машини, штандови за банери..
 • Стаклени градини
Shopping Cart