Image International

Пет-Г

$1.00

Пет-Г е транспарентна аморфна термопластика која може да се обликува со инјектирање или да се екструдира како табла. Дополнително може да се обои за време на обработката. Пет-Г нуди можност за производство на многу тешки и комплексни форми, прецизни и фини детали, сложени кривини без да постои грижа за нивната издржливост.

Нуди екстремна јасност и пренос на светлината во комбинација со површина со висок сјај. Овие табли нудат висока отпорност при удар, дури и при ниски температури.

Примена:

  • Знаци и дисплеи
  • Внатрешен дизајн
  • Вендинг машини
  • Медицински цели (способност за стерилизација)
  • Безбедносни цели (маски за машини, визири..)
  • Општински цели (кровови на автобуски постојки, стојалишта за велосипеди, мостови за пешаци)
Shopping Cart