Image International

Потисен профил за поликарбонат-горен

Покрај фиксирањето, главната улога на профилните системи е беспрекорната заштита на поликарбонатот на шуплинската комора од врнежи, како и совршената изолација.

Ширина (мм)
50, 60
Должина (мм)
6000
Боја
натур алуминиум

Специјално дизајнираниот алуминиумски профил може да се користи за професионално стегање и спојување. Заптивната гума мора да биде навојна во навртката на двата рабови на профилите. Заптивната гума обезбедува совршено затворање на водата и ги балансира движењата на дилатација што се случуваат при термичка експанзија. Отпорен на временски услови.

За спојување се користат поликарбонатните H и U профили, кои се совршено погодни за професионално запечатување на краевите на шупливите комори на плочите.

Технички спецификации

Ширина (мм)
50, 60
Должина (мм)
6000
Боја
натур алуминиум
Shopping Cart